середа, 29 червня 2022 р.

 Думаю, это понравится участникам блога

Арт-терапевтичні зустрічі в бібліотеках Білгорода-Дністровського

Споглядання мистецьких творів допомагає зняти напругу, стрес, звільнитися від тривоги, позбутися депресії. Лікування за допомогою мистецтва – феномен відносно новий. Із розвитком засобів масової інформації та новітніх технологій можливості використання мистецтва значно розширилися. Поступово виникли самостійні напрямки терапії: книготерапія, кольоротерапія, музикотерапія тощо.
Бібліотеки міста Білгорода-Дністровського успішно впровадили в свою роботу такі форми роботи для місцевих громадян та тимчасово переміщених осіб з територій бойових дій.
У перекладі з англійської мови «Аrt therapy» – це «лікування художньою творчістю». В рамках творчого проекту «Pro Art», який діє у відділі обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки, творчими терапевтами стали бібліотекарі та запрошені фахівці, а саме Олена Ожеван - кандидат біологічних наук, доцент кафедри польових і овочевих культур Одеського державного аграрного університету. Вона провела майстер-клас «Саджаємо рослинки». Також продовжують свою творчу місію в бібліотеці Олена Гришко та Олена Лебедєва – викладачі КУ «Білгород-Дністровська школа мистецтв ім. Л.Н. Гінзбург».
На сьогодні арт-терапія в бібліотеках все більше набуває популярності, адже відповідає очікуванням і дає результати.

Немає коментарів: