вівторок, 14 березня 2023 р.

 Всесвітній день читання вголос

Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Як часто ми бачимо дитину, яка не відриває очей від екрана смартфона чи планшета. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися.
Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році. У 2023 році Всесвітній день читання вголос відзначається 1 лютого. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн.
Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає більше читати, до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.
Учасники акцій, присвячених цьому дню, обирають книжку на свій смак, знаходять зацікавлену аудиторію і просто читають вголос. Як писав В.Сухомлинський: «Читання – це один з витоків мислення і розумового розвитку».
У багатьох соціальних мережах відомі українські актори та громадські діячі читають вголос і це має надзвичайно потужний відгук у зацікавленої аудиторії.






Немає коментарів: