вівторок, 14 березня 2023 р.

 Мовна мозаїка «Єднає рідна мова».

Щороку 21 лютого, мільйони людей у всьому світі відзначають День рідної мови. Це свято є нагодою вшанувати мовні та культурні традиції, які передаються з покоління в покоління.
День рідної мови вперше був проголошений ЮНЕСКО в 1999 році. Він покликаний привернути увагу до важливості навчання рідної мови.
21 лютого працівники відділу обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки запропонували своїм юним читачам, учням 4 -х класів ЗЗСО # 5 мовну мозаїку «Єднає рідна мова», аби познайомити дітей з тим, як було започатковано святкування Міжнародного дня рідної мови , коли саме почали відзначати цей день в Україні.Бібліотекари зробили акцент на рідній українській мові. Вони нагадали, що це одна з найдавніших мов світу, і за кількістю носіїв посідає 15-20 місце, зважаючи на те, що на нашій планеті більше п'яти тисяч мов. Також діти охоче долучились до мовної гри, впродовж якої було запропоновано багато різноманітних вікторин та конкурсів. Ще діти переглянули патріотичне відео " Гімн українській мові". Увазі присутніх була представлена виставка -експозиція "Наче квіточка барвиста- українська мова!", на якої експонується література з даної тематики, яка міститься у фондах бібліотеки.
Також постійна читачка бібліотеки, Лафазан Софійка, прийняла участь в обласному флешмобі голосних читань до Дня рідної мови, якій було проведено онлайн у мережі "Фейсбук" під хештегом єднає_рідна_мова.

Все р

Немає коментарів: