вівторок, 14 березня 2023 р.

 Літературно - поетична вікторина «Нас гуртують думи Кобзаря»

В історії залишаються імена, які з гордістю шанує і пам’ятає все людство. Тарас Григорович Шевченко – велич, не тільки української, а й світової культури. Ця постать була, є і залишиться ні з чим не зрівняною, невичерпною для людського подиву й осягнення. Той, хто хоч раз доторкнувся серцем до геніальних творів Т.Г.Шевченка, назавжди запам'ятає його пророчі слова і повертатиметься до нього знову і знову, черпаючи з його творів натхнення, величезну людську мудрість та відкриваючи для себе нові грані таланту та щедрості Кобзаря.
8 березня працівники відділу обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки провели літературно - поетичну вікторину «Нас гуртують думи Кобзаря» для студентів Білгород-Дністровського фахового коледжу природокористування, будівництва та комп'ютерних технологій .
Бібліотекарка розповіла присутнім про твори Тараса Григоровича, які заворожують читачів високим гуманізмом , повнотою любові до рідної землі, могутнім поетичним ясновидством, яке крізь тумани віків не втратило світла довершеної краси слова. Молоді було запропоновано по-новому відкрити для себе вірші національного Прометея, пройняті поривом до свободи й могутнім волелюбним духом українського народу. Було проведено захоплюючу вікторину. Також юнакам показали музичні кліпи декількох сучасних виконавців, слова пісень яких є віршами Шевченка.
Було наголошено, що і нині Шевченко актуальний, як ніколи..! Тарас Григорович пророчив нам боротьбу за Незалежність, свободу та мир! «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі.»
В наш час його творча спадщина надихає відважних Українців на боротьбу проти терористів рф, що посягають на нашу Незалежність та територіальну цілісність, на Українську ідентичність, культуру і мову.
Його геніальна поезія пророче заповідає нам «Борітеся — поборете!»… І ми обов'язково поборемо!

Все реакции

Немає коментарів: