вівторок, 14 березня 2023 р.

 Патріотична година «З доброї волі за Україну!»

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця. Саме 14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області.
З нагоди Дня українського добровольця в відділі обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки пройшла патріотична година «З доброї волі за Україну!». Впродовж заходу бібліотекарки ознайомили присутніх учнів 9 – Б класу Білгород - Дністровського академічного ліцею з історією створення добровольчого руху в Україні. Говорили про те, що добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись з російськими силами лицем до лиця, про розвиток добровольчого руху та звичайних людей, про мужність та героїзм захисників незалежності, які в небезпечний для країни час за покликом свого серця стали на захист суверенітету та територіальної цілісності України. Українські добровольці стали гордістю українського народу.
У рамках заходу відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Доброволець – це поклик серця». Експозиція включає матеріали, які прославляють звитягу та героїзм захисників Вітчизни. Мета виставки – сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу громадян України, популяризувати подвиг захисників України, підвищувати увагу суспільства до учасників добровольчих формувань та підтримувати ініціативи громадськості у цьому напряму.
День добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для нашої країни час стали на захист її суверенітету і територіальної цілісності. Щира подяка усім добровольцям та вічна пам'ять полеглим в боях, які загинули під час виконання обов'язків, адже саме вони зробили все задля збереження незалежності України.

Все реак

Немає коментарів: