середу, 22 вересня 2021 р.



 Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності. Це свято наповнене особливим змістом, адже символізує силу і витривалість, мужність та красу, а найголовніше — популяризує здоровий спосіб життя. Спорт і фізична культура для людини є надійним джерелом енергії, гарного настрою і оптимізму.

В 2021 році День фізичної культури і спорту України припадає на 11 вересня.
З нагоди Дня фізичної культури і спорту України у відділі обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки Білгород-Дністровської міської теріторіальної громади 12 вересня пройшла пізнавальна програма «Літ-спорт-тайм», в якої з задоволенням прийняли участь наші постійні читачі. Дітям розповіли про Україну – сильну і спортивну державу, про олімпійців, які примножують славні традиції вітчизняного спорту, прославляючи Україну в світі, про здоров’я та гарне самопочуття, яке спорт дарує людині.
Учасником заходу став наш постійний читач, Поночовний Юрій, учень 10 класу сш № 4, який займається легкою атлетикою. Ми запросили Юрія на захід, з метою, щоб він розповів маленьким читайликам про себе, про своє бажання займатися спортом.
Юрій також розповів юним друзям бібліотеки, що для того, щоб займатися спортом майже нічого не треба, тобто бігати можна навіть по місту, в полі. Він, наприклад, бігав на спорт майданчику з невеличким стадіоном. Тобто треба тільки бажання та величезна сила волі. Кожен раз, коли важко ти переборюєшь себе,але саме приємне відчуття тоді, коли відкривається друге дихання і ти отримуєшь гарні результати. Малеча з задоволенням слухали юнака, розглядали медалі та грамоти, які він здобув на різних змаганнях та потім в них винікло багато питань, на які Юра відповідал.
Наприкінці заходу учасники зробили висновки, що спорт це – здоров’я, задоволення і це набагато крутіше, ніж дурні звички. І що не треба боятись чогось нового, тільки нове та корисне може зробити ваше життя краще!

Немає коментарів: