четвер, 5 травня 2022 р.

 9 березня українська громадськість відзначає 208-у річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, -- писав про Кобзаря І. Франко. – Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій… Найкращий та найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу, яку в мільйонів людських сердець все заново збуджуватимуть його твори».
Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців в читальному залі відділу обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Твоя мова, твоя пісня не вмре, не загине».
Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Немає коментарів: