четвер, 17 лютого 2022 р.

 Ти – вічний біль ,Афганістан,

Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокішій
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…
15 лютого в Україні - відзначається день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
В читальному залі відділу обслуговування дітей та юнацтва до 33-ї річниці виводу військ з Афганістану 15 лютого 2022 року проведено патріотичну годину "Афганістан. Війною палала далека земля"для учнів 9 класу ЗЗСО № 5.
До глибини душі всіх вразила розповідь запрошеного на захід полковника у відставці , учасника бойових дій в Афганістані Гончарука М.О., який розповів юнакам про військові будні, в яких було все: і кров, і сльози, і справжня солдатська дружба і товариська підтримка. Йдучи у те пекло вони вірили, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя. Молоді люди уважно слухали розповідь Миколи Олександровича та уявляли собі ті страшні часи.
Чимало літ минуло відтоді як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події цієї війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 18-20 років стали свідками й учасниками бойових дій в Афганістані. Учні та бібліотекарі висловили вдячність за хвилюючу розповідь Миколі Олександровичу та побажали йому здоров’я та мирного неба .

Немає коментарів: