вівторок, 8 лютого 2022 р.

 Любіть Україну, як вірні сини

Віддати життя їй готовіє,
Як юні сини, що життя віддали
Під крутами всі, як Герої…
В. Криволап
29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії
Бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
28 січня 2022 року працівники відділу обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки підготували та провели для учнів 7-ого та 9-ого класів Академічний ліцей м.Білгорода- Дністровського
бесіду-роздум «Під Крутами стояла Україна». В ході заходу було продемонстровано документальний фільм про ті трагічні події та трейлер до художнього фільму «Крути. 1918».Було презентовано літературу з цієї тематики, яка є у наявності в фондах "Публічної бібліотеки Білгород - Дністровської міської територіальної громади".
29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забути не можливо.

Немає коментарів: