четвер, 17 лютого 2022 р.

 А сотню Небесну вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров´ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав
20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Гинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.
Всього під час Майдану постраждали 2,5 тисячі людей, більше 100 з них загинули. Їх назвали Небесною Сотнею.
На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності 16 лютого 2022 року працівниками відділу обслуговування дітей та юнацтва Публічної бібліотеки спільно з бібліотекою Білгород-Дністровського фахового коледжу природокористування, будівництва та комп'ютерних технологій було проведено годину-набат «Ангели Майдану» (20.02 – День пам’яті Небесної сотні) для студентів І курсів Білгород-Дністровського фахового коледжу природокористування, будівництва та комп'ютерних технологій .
Головною метою цього заходу було познайомити студентів з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, ушанувати героїзм українських захисників.Було презентовано літературу з фондів КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіальної громади» за цієї тематикою, а саме: Рудневич М. «Я з Небесної Сотні», Курков А. «Щоденник Майдану», Портников В. «Дзвони Майдану» та ін.. Також було продемонстровані відеоматеріали «Хроніка Майдану. В пам'ять про Героїв Небесної Сотні», «Майдан. Вірш Надії Дички. До Дня памяті Героїв Небесної Сотні», відеоклип гурту Піккардійська терція «Майдан.Плине кача» та ін..
Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Перш за все, вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.
Держава визнала цих людей героями. Усім загиблим під час Євромайдану посмертно присуджено звання Героя України.

Немає коментарів: