четвер, 11 березня 2021 р.

 Переосмислення постаті Великого Кобзаря набуває в Україні все оригінальніших та сміливіших проявів. З акуратного портрета на стіні під вишиваним рушничком Шевченко переходить на плакати у метро. А пісні на слова Тараса Шевченка звучать не тільки на сценах районних будинків культури під супровід бандури, а й на рок - фестивалях, які збирають багатотисячні аудиторії.

Зацікавлення українських музикантів творчістю Шевченка розпочалося ще у 90-х. На його тексти створювали пісні такі відомі гурти, як «Козак систем», «Скрябін», «Тартак», «Хочу ЩЕ!», «Бандурбенд» та ін. Дехто перевтілив шевченкову поезію у цілі музичні проекти.
До 207-ої річниці від Дня народження Тараса Григоровича та 160-ої річниці з дня його смерті працівники бібліотеки для дітей та юнацтва ім. В. Катаєва підібрали для учнів 9 – Б класу ЗОШ № 5 найцікавіші музичні композиції на слова поета та запросили молодь до бібліотеки на літературний рок – вернісаж «Шевченко + рок-музиканти = акорди творчого єднання». Бібліотекарі розповіли про поєднання творчості Шевченка із сучасними музичними стилями і довели, що вірші Великого Кобзаря будуть модними та актуальними завжди.
На заході була представлена книжкова виставка - презентація "Єднаймо душі словом Кобзаря!"


Немає коментарів: