середу, 3 березня 2021 р.

 25 лютого в Україні відзначається ювілей геніальній дочці українського народу – Лесі Українки, ім’я якої пламеніє на літературному небосхилі вже 150 років.

Леся Українка багато зробила для розвитку рідної культури, була і залишається нашою національною гордістю. Світова література не може назвати іншого письменника з таким талантом, щирим і самобутнім голосом, полум’яним серцем і мудрим розумом.
Творчість Лесі Українки настільки багатогранна й плідна, що іноді навіть не віриться, що здійснитися вона могла пером жінки, яка прожили лише сорок два роки. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя.
25 лютого в бібліотеці для дітей та юнацтва ім. В.Катаєва відбувся конкурс читців «Горить моє серце», присвячений цієї значної події. В конкурсі прийняли участь 9 читців , учні 7 - А класу СШ № 5 (Класний керівник Ганева О.В.). Всі учасники конкурсу добре підготувалися та представляли на суд журі різні твори Лесі Українки. Журі відзначило всіх учасників за творчій підхід. Серед них було вибрано 3 найкращих. Всім учасникам були вручені грамоти та солодощі. А трьом найкращім подарунок – книгу.
Дуже приємно, що в бібліотеці панувала атмосфера великої любові та шани до Лесі Українки, геніальної дочки українського народу. Добре, що ця пам’ятна дата відзначається в нашій країні на державному рівні. Велика подяка усім конкурсантам за те, що своїми виступами вони оживили образ великої поетеси та наче сама Леся була присутня на заході. Наприкінці заходу на всіх присутніх чекав сюрприз – виступ гурту «Русичі» Білгород – Дністровського будинку культури, керівник Нікіруй Б.М.





Немає коментарів: