четвер, 28 жовтня 2021 р.

 Виставка-реквієм «Згадай, Україно, вогненні роки!» до Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Нам не забути днів війни…
У нашій пам`яті вони.
І ті герої незабутні,
що з нами йдуть
в віки майбутні.
28 жовтня – одна із найбільш значущих дат в історії України. Адже саме в цей день, у далекому 1944, відбулось остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України. Довгим, тернистим і вкрай кровопролитним був шлях визволення українських земель. Україна 1225 днів і ночей перебувала в епіцентрі нищівних фронтових ураганів, які двічі пронеслися територією нашої держави. У ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації.
З нагоди відзначення 77-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників бібліотека для дітей та юнацтва ім. В.Катаєва презентує виставку-реквієм «Згадай, Україно, вогненні роки!».
Увазі читачів пропонується книги про події 1944 року, про Другу світову війну, про мільйони українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими.
Історико – патріотична викладка літератури змушує замислитися над тим, наскільки важливо сьогодні пам’ятати уроки історії та подвиги наших дідів і прадідів, які відстояли незалежність і волю нашої країни

Немає коментарів: