понеділок, 9 серпня 2021 р.


Найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Тож звернемо свій погляд до сивої давнини, коли 1033 роки тому рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення.
Датою свята Хрещення Русі обрано 28 липня, оскільки саме в цей день православний світ вшановує пам'ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича. Він, як відомо, не тільки сам навернувся до християнства, але й посприяв тому, що воно стало державною релігією Київської Русі.
Згідно з літописом, влітку 988 року князь Володимир Святославович був охрещений в церкві св. Якова в Херсонесі й одружився з сестрою візантійського імператора Анною. Наприкінці літа він із дружиною повернувся до Києва і наказав усім прийняти нову віру, а поганських ідолів скинути у Дніпро.
Складним і тернистим був шлях духовного відродження. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть.
Про все це й розповідає розгорнута книжкова виставка "Володимир Великий - володар миру на Русі", яка діє в бібліотеці.
До уваги користувачів представлені культурологічні, краєзнавчі видання, книги про історію, традицію християнства, його розвиток в Україні, а також зразки вітчизняної художньої літератури, присвячені події хрещення східних слов’ян у 988 році.




Немає коментарів: