суботу, 6 грудня 2014 р.

Комусь дано діла творить великі і захищати Вітчизни рубежі



     В  Білгород-Дністровської бібліотеці для дітей та юнацтва ім. В. Катаєва пройшов тематичний конкурсно - ігровий захід, присвячений Дню Збройних Сил України, «Комусь дано діла творить великі і захищати Вітчизни рубежі».  
     6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла постанову про створення Збройних Сил України. А з 1993 року цей день є офіційним святом української армії.
     Українська армія… Шлях її утворення та формування дуже непростий. Українські січові стрільці, Галицька армія,  армія української народної республіки, українська повстанська армія, збройні сили України – так у свій час називалося українське військо, яке було призване боронити націю.
     Хлопчаки та дівчата районного ліцею здійснили невеликий віртуальний екскурс в історію української армії за допомогою презентації:
Український хлопче, майбутній солдат,
Очима історії ти поглянь назад!
Так багато крові пролилось колись,
Щоб твої мрії сьогодні збулись.
          Розваги, ігри були завжди і в мирному житті, і в походах серед козаків. Скільки треба було сил, мудрості і звитяги, щоб вийти з них переможцями. Тому далі були запропоновані цікаві змагання між юнаками, які продемонстрували сильний характер, ерудицію та найкращі фізичні якості.
Також був проведений огляд книжкової виставки «Захист Вітчизни – чоловіча справа».














Немає коментарів: